Előfizetői tartalom

Súlyos problémákkal kell szembenéznie az ukrán demokráciának - Meddig maradhat elnök Zelenszkij?

Portfolio
A következő fél évben kellene parlamenti és elnökválasztást is tartani Ukrajnában. Az oroszok inváziója miatt azonban erre nagyon kevés az esély, mivel számos probléma merült fel. Az elhamarkodott választások pedig pont Moszkva kezére játszhatnak, ezért nagyon óvatosan kell kidolgozni a jogszabályi környezetet. Közben Kijev nyugati szövetségesei siettetik Ukrajnát, hogy mindenképpen tartsanak választásokat, de ennek nem mindenki örül - írja a Politico.

Oroszország inváziójával veszélybe kerültek a demokratikus keretek Ukrajnában. 2023 októberében kellett volna parlamenti választásokat tartani, míg 2024 márciusában pedig az elnökválasztás következne. Ennek ügye azonban annak ellenére sem látszik haladni, hogy az Egyesült Államok komoly nyomást helyezett Kijevre a demokratikus választások megszervezése érdekében. Volodimir...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés