Előfizetői tartalom

Kegyetlenül kihasználják a katasztrófahelyzetet a líbiai hadurak

Portfolio
Múlt héten hatalmas vihar csapott le a líbiai Derna városára. A katasztrófa során a várost a Földközi-tengertől elválasztó két gát is átszakadt, az áradás következtében pedig eddig több mint tízezer ember vesztette életét. A polgárháború sújtotta ország hadurai azonban nagyon úgy tűnik, továbbra is a hatalmuk megszilárdításával vannak elfoglalva, erre pedig a természeti katasztrófát is gátlástalanul felhasználják - Írja a Guardian.

A múlt heti vihar és áradás során a líbiai Vörös Félhold civil szervezet szerint legalább 11 500 ember életét vesztette, és tízezer fő eltűnt (Derna lakossága a katasztrófa előtt meghaladta a 100 ezer főt). A katasztrófa után a világ számos országa küldött pénzbeli támogatást, segélyszállítmányokat, és mentőcsapatokat az országba (a magyar mentők a Külügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés