Előfizetői tartalom

Az orosz invázió indulása óta nem volt ilyen: nagy beszédet tart ma Zelenszkij

Portfolio
Ma New Yorkban, az ENSZ-közgyűlése előtt fog személyes beszédet mondani Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Az esemény különlegessége az lesz, hogy ilyenre első alkalommal kerül sor az orosz invázió kezdete óta; Kijev várhatóan az ukrajnai támogatások folytatására próbálja rábírni a világ országait. Közben egy, a béketárgyalásokat szorgalmazó országcsoport van kialakulóban a brazil elnök vezetésével - írja a The Guardian.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már New Yorkban tartózkodik, ahol hamarosan fontos beszédre készül; először szólal fel az orosz invázió kezdete óta az ENSZ-közgyűlésén. Tavaly csak videóüzenetet küldött a találkozóra, de az akkor egy előre felvett beszéd volt. Nemrégiben az ukrán elnök az egyik legnagyobb kérdésnek azt tartotta, hogy hogyan fog majd reagálni akkor, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés