Előfizetői tartalom

Felrobbantották az oroszok Ukrajna legnagyobb harckocsigyárát

Portfolio
Úgy néz ki, súlyos károkat okozott a harkivi harcjárműgyárban egy orosz rakétatámadás. Felvételek alapján úgy látszik, hogy az egyik főépület teljesen kiégett egy Iszkander-rakétatalálat után. Nagyon érdekes egyébként, hogy az orosz határtól alig 30 kilométerre található ukrán harcjárműgyár másfél évvel a háború kezdete után csak most szenvedett először igazán súlyos károkat.

A harkivi harcjárműgyár fontos szerepet játszott a szovjet, majd ukrán hadiiparban, rengeteg páncélost (főleg harckocsikat) gyártottak itt az üzem történelme során, kezdve a BT-szériától, a T-34-eseken át, a T-80, majd T-84-es tankokig. Főleg itt készültek a modernebb ukrán BTR-3 és BTR-4 páncélozott járművek is. Oroszország 2022. február 24-én nyíltan megtámadta Ukrajnát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés