Előfizetői tartalom

Rajta múlhat Kína jövője? - Kiderült, ki lehet az új szürke eminenciás

Portfolio
Kínában az utóbbi időben szokatlan sebességgel tűnnek el politikai vezetők, majd vádolják meg őket korrupcióval. A jelenség jóval mélyebb gyökerű lehet, a háttérben több politikai frakció csatározása húzódhat meg. Hszi Csin-ping kínai elnöknek egyensúlyoznia kell a hasonló belharcok esetében, közben a hozzá lojális csoportokat is helyzetbe szeretné hozni. A rendszerben ilyenkor nagy szerepe van az olyan embereknek, mint Csang Töcsiang, a rendszer talán legfontosabb háttéremberének - írja a Nikkei Asia.

A párt megtartotta a déli Hebei tartományban az éves Pejtajho konklávét. A beszámolók szerint az idei esemény sokkal feszültebb volt, mint a korábbiak, ami komoly gondokat jelezhet a háttérben. Három nagy frakció is részt vett az ülésen, megjelent a Csiang Cö-min egykori kommunista pártfőtitkárhoz köthető csoportosulás, a Teng Hsziao-ping korábbi legfelsőbb pártvezető érájához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés