Előfizetői tartalom

Felvételek bizonyítják: Oroszország beismerte a vereségét egy kritikus területen

Portfolio
A Krím egyoldalú annektálásának egyik legfontosabb oka egyértelműen az volt Moszkva részéről, hogy megtartsák a stratégiai fontosságú szevasztopoli hadikikötőt. A bázis Oroszország kezén maradt, viszont az utóbbi hetekben az ukrán támadások egyik elsőszámú célpontjává vált. Ezt kínos lépésekkel kellett orvosolnia az oroszoknak.

Elhagyta Oroszország Fekete-tengeri Flottája a krími bázist a támadásokat követően, a műholdfelvételek tanúsága szerint. Az ukrán KyivPost elemzése ezt teljes győzelemnek tekinti, szerintük Moszkva vereséget szenvedett a tengeren egy olyan ellenféltől, amelynek nincs haditengerészete. Az elemzés szerint az orosz hadi vezetés úgy döntött, hogy olyan helyen állomásoztatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés