Előfizetői tartalom

Olyat tettek az ukránok, amire az ellentámadás kezdete óta nem volt példa

Portfolio
A nyári ukrán ellentámadás első hetei után nyilvánvalóvá vált az, hogy Kijev Melitopol eléréséről szőtt tervei nem reálisak. Kérdéses volt már az is, hogy az ukrán vezérkar miért erőlteti a zaporizzsjai támadásokat, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy erre is fény derült: egy kevésbé ambíciózus, de a harcok jelenlegi állása szerint mégis fontos célt értek el.

A hétvége során találatot kapott egy orosz lőszerszállító vonat a zaporizzsjai Tokmark városa mellett. Bár ez elsőre nem tűnik komoly fegyverténynek, egy valamit érdemes figyelembe venni: a város egészen idáig az ukrán tüzérség hatókörén kívül esett. Az esetről videó is készült, melyen látható a lángoló vasúti szerelvény: Russian train (carry ammo) get blast by...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés