Előfizetői tartalom

Ez lett volna Putyin nagy terve Oroszország felemelésére, de most a tönk szélére került az elképzelés

Portfolio
A Kazahsztánt, Kirgizisztánt, Örményországot, Fehéroroszországot és Oroszországot tömörítő Eurázsiai Gazdasági Unió (EAEU) viszonylag sikeres geopolitikai projekt Moszkva számára, hiszen az oroszok vitathatatlanul az unió domináns szereplői. Viszont a szervezet még nagyon gyermekcipőben jár, ezért jelentős lemaradásban van gazdasági együttműködés és integráció terén a nagy rivális, az Európai Unió mögött – írta meg a The Diplomat.

Az EAEU egyik legnagyobb gondját az okozza, hogy a tagállamok közötti egyenlőtlen piacok belső nézeteltéréseket szülnek. A szervezet fejlődésének fokmérője, hogy az elmúlt nyolc évben – minden hangzatos orosz kijelentés ellenére – nem sikerült új tagokat vonzania a szervezetnek. Az egyik lehetséges új tag Tádzsikisztán lehetne, mivel az ország nagymértékben függ Oroszországtól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés