Előfizetői tartalom

Egészen elképesztő kívánságlistát nyújtott be Kijev az amerikaiaknak - Ezeket a fegyvereket szeretnék megkapni

Portfolio
Zárt ajtók mögött tartott ma megbeszélést Ukrajna és az Amerikai Egyesült Államok, melynek során Kijev benyújtotta legújabb fegyverigénylését is. - Írja a Reuters Az olyan, már "megszokott" eszközökön kívül, mint az F-16-os vadászgépek, az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták, vagy a 155 mm-es tüzérségi lőszerek, most egészen váratlan rendeléseket is leadott a vezérkar.

A Kijev által benyújtott friss "bevásárlólistán" számos új fegyvertípus is szerepel. Kijev pillanatnyilag nem rendelkezik nyugati gyártmányú, nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerekkel, így szeretnék beszerezni az USA kifejezetten ballisztikus rakéták ellen kifejlesztett, csúcsmodern THAAD önjáró légvédelmi rendszerét. A listán szerepelnek a széles körben elterjedt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés