Előfizetői tartalom

Növekszik a feszültség az Indokínai-félszigeten – Hatalmi játszma sejlik fel a gigaberuházás mögött

Portfolio
Kambodzsa arra készül, hogy egy hatalmas csatornával összekösse a Mekongot az ország délnyugati részén található kikötőivel. Az 1,7 milliárd dollárra becsült beruházás keretében mintegy 180 kilométeres csatorna épülne ki. Az elképzelés nem tetszik Vietnamnak, aggodalmukat fejezték ki a környezeti hatások és a vízellátás biztosítása miatt – számolt be a The Diplomat.

Kambodzsa arra készül, hogy a tengerpartját összekösse a Mekonggal egy csatornán keresztül. A Funan Techo névre hallgató projekt lehetővé tenné, hogy a főváros, Phnom Penh közvetlenül elérhető legyen a tenger felől Vietnam területének megkerülésével. A 180 kilométer hosszúságú zsiliprendszer Kep tartományt és a már meglévő Takeo-csatornát kötné össze a tervek szerint....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés