Előfizetői tartalom

Nagyot léphet előre az EU: az év elején megszülethet a negyed évszázada várt megállapodás

Portfolio
Hosszú tárgyalások végére kerülhet pont januárban vagy februárban. Ekkorra tervezik ugyanis a dél-amerikai Mercosur-országok vezetői, hogy találkozzanak az Európai Unió vezető tisztségviselőivel. A Politico beszámolója szerint a megbeszélések célja egyértelműen az, hogy megkössék a régóta halogatott kereskedelmi megállapodásukat.

Egyelőre még nem tudni, hogy mikor lesz pontosan a csúcstalálkozó, de már több magasrangú tisztségviselő is megerősítette a Politiconak, hogy hamarosan sor kerülhet erre az EU és a Mercosur-csoport vezetői között. Azonban most sem megy akadálytalanul a szervezés: a régóta körvonalazódó szabadkereskedelmi megállapodásnak hirtelen tett be az argentin választás eredménye....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés