Előfizetői tartalom

Nagy döntés előtt áll Európa: 5 súlyos válság határozza meg a kontinens jövőjét

Portfolio
Az európai polgárokat az európai parlamenti választások előtt leginkább a különböző válságoktól való félelmek mozgatják – mutatta ki egy kilenc uniós és két EU-n kívüli európai országban végzett közvélemény-kutatás és az arra épülő tanulmány. A készítők öt válságot azonosítottak, amelyek az elmúlt másfél évtizedben meghatározták az európai közgondolkodást, az pedig, hogy ki melyiket azonosítja a legfontosabbnak, országonként és korosztályonként különböző.

A Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) nevű páneurópai agytröszt a Datapraxis, a YouGov és a Norstat tizenegy európai országban végzett közvélemény-kutatásai alapján készítette el azt az elemzést, amely a közelgő, június 6-a és 9-e között esedékes európai parlamenti választások előtt azt akarta fölmérni, hogy

milyen témák mozgósítják az európai választókat.

A tanulmányt az ECFR elnöke, Mark Leonard, illetve Ivan Krasztev bolgár politológus jegyzi, akinek több könyve magyarul is megjelent.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés