Bizarr fotót rakott ki Joe Biden: itt mégis mi történik?
Globál

Bizarr fotót rakott ki Joe Biden: itt mégis mi történik?

Portfolio
Joe Biden, a történelem legöregebb amerikai elnöke látványosan próbálja megszólítani az Egyesült Államok fiatalabb generációit: nemrég csatlakozott a TikTokra, pár órája pedig furcsa „mémet” posztolt X-oldalára. A poszt nem biztos, hogy célba talált, nehéz megfejteni, mire gondolt a költő.

Pont, ahogy terveztük”

– ezzel a rövid kommenttel tette ki az alábbi fotót X-oldalára Joe Biden amerikai elnök: a demokrata politikus sötét háttér előtt áll, a fotón fekete filterrel, a szeméből piros lézerfény világít.

A 202 milliós elérésű posztot első blikkre nehéz megfejteni: nyilvánvaló, hogy az elnök mémelni próbál valamit, de követői sem igazán értik, mire gondolt a költő. Többen megjegyzik, hogy „bizarr,” „furcsa” és „félelmet keltő” a fotó, mások szerint pedig ízléstelen ilyet posztolni, miközben Izrael (Amerika támogatásával) épp most kezd katonai műveleteket a Gáza déli részében található Rafah ellen. Mások arra gyanakszanak, hogy Biden fiókját valaki feltörte, esetleg egy túlbuzgó gyakornok műve az alkotás.

Az Al-Jazeera arról ír: a poszt valójában egyáltalán nem a nemzetközi közönségnek szól, Joe Biden a Super Bowl eseményeire reflektált, ünnepelve a Kansas City Chiefs győzelmét a San Francisco 49ers fölött.

A sötét, bizarr fotó szándékos: az elnök a republikánusokat szatirizálja vele, akik ilyen fényképeket terjesztenek róla. Most épp egy olyan konteó kering Amerikában, mely szerint a Kansas City Chiefs győzelme esetén Taylor Swift (akinek barátja a csapatban játszik), arra buzdíthatja hatalmas követőtáborát, hogy szavazzanak Joe Bidenre. Az NFL-csapat győzött, de Swift még nem tett ki semmilyen politikai tartalmú üzenetet, egyelőre ezzel hidegvizet öntött a republikánus konteóra.

Joe Biden nyilvánvalóan a fiatal amerikaiakat próbálta megszólítani ezzel a tartalommal: az elnök népszerűségi számai rendkívül rosszak, számos billegő államban Trump előnyét mérik a pollok. Számos közvélemény-kutatás mutat rá arra a tényre, hogy az amerikai választók fő kritikája az elnökkel szemben egyszerűen az, hogy 81 évesen már túl öreg ahhoz, hogy a világ legnagyobb politikai és katonai hatalmát vezesse.

Címlapkép forrása: Anna Moneymaker/Getty Images

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Annyira súlyos a válsághelyzet Németországban, hogy az már nem is igaz

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?