Előfizetői tartalom

Friss térkép érkezett: az összeomlás szélére került a stratégiai fontosságú ukrán város védelme

Portfolio
Friss helyzetértékelést közölt a War Mapper, egy független, háborús konfliktusokkal foglalkozó, térképes blog az Avgyijivka körüli harcokról. Az elemzők megerősítik: a földrajzi helyzete miatt fontosnak mondható donbaszi város védelme az összeomlás szélén van, a várost szinte teljesen bekerítették az oroszok, miközben egyre nagyobb részt hódítanak meg a településen belülről.

Az orosz erők október óta ostromolják Avgyijivkát: a település bár kicsi, stratégiailag fontosnak nevezhető. Ennek az oka főleg földrajzi helyzete: a kisváros pár kilométerre van csak az oroszok által ellenőrzött Donyeck várostól, így kis hatótávolságú, nem irányított tüzérségi eszközökkel is be tudják lőni a települést az ukrán erők. Oroszország az elmúlt hetekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés