Előfizetői tartalom

Felfedte információikat az ukrán kémfőnök: nagyszabású orosz hibrid művelet készül, már kirajzolódnak a terv körvonalai

Portfolio
Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a The Wall Street Journalnek adott exkluzív interjújában elismerte, hogy az ukrán erők személy- és fegyverhiányban szenvednek, ugyanakkor szerinte Oroszországnak is vannak problémái. Beszámolt egy nagyszabású hibrid művelet állítólagos orosz tervéről is, amely álhírterjesztést, ukrán politikusok elleni merényleteket és intenzív katonai támadásokat kombinálna.

Budanov még múlt csütörtökön, Avgyijivka feladása előtt adta a most szerdán megjelent interjút, akkor azonban már sejthető volt, hogy csak órái vannak hátra a Donyeck megyei településnek. Az ukrán kémfőnök szerint a hivatásos orosz haderő nagy része már az invázió első évében odalett, jelenleg rosszul kiképzett katonákat küldenek be öngyilkos küldetésekre. Budanov...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés