Előfizetői tartalom

Rohamra indultak Oroszország ősrégi T-55-ös tankjai, nagyon nem lett jó vége

Portfolio
"Az orosz haderő T-54-es és T-55-ös harckocsijai csupán másodvonalbeli védelemként és indirekt tűztámogatásként szolgálnak Ukrajnában" – ezt az érvet számtalanszor hallhattuk mostanában azoktól, akik megpróbálják megmagyarázni, miért van ezekre az idestova 70 éves harcjárművekre szükség az ukrajnai harctéren. Nagyon úgy fest, hogy a Robotine térségében támadásba lendülő orosz gépesített gyalogsági képesség nem kapta meg az üzenetet: a frontvonalon használták az elképesztően elavult T-55-ösöket, az eredmény pedig borítékolható volt.

Robotine ellen átfogó támadást indított pár napja az orosz haderő, a művelet célja, hogy a falu visszafoglalása után ostrom alá tudják venni Putyin katonái a stratégiai fontosságú Orihiv várost, megtörve ezzel Zaporizzsja ukrán védvonalatait. Az offenzíva eddigi eredményétől függetlenül azért is érdekes, mert az orosz haderő számos T-54-es, T-55-ös harckocsit is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés