Előfizetői tartalom

A demokraták nem adják fel, ismét megpróbálkozhatnak Trump kizárásával

Portfolio
Az amerikai képviselőház egyik vezető demokrata politikusa, Jamie Raskin bejelentette: előkészítenek egy jogszabályt, amely eltávolítaná Donald Trump volt elnököt a novemberi elnökválasztás szavazócéduláiról a 2021. január 6-i lázadásban vállalt szerepe miatt - írja az Axios. Ezt azután lengette be Raskin, hogy a tegnapi Legfelsőbb Bírósági ítélet értelmében az államok nem, kizárólag a szövetségi Kongresszus zárhat ki jelölteket szövetségi hivatalviselésből.

A szövetségi Legfelsőbb Bíróság a tegnapi nap folyamán egyhangúlag mondta ki azon coloradói bírói döntés megsemmisítését, amely szerint az amerikai alkotmány értelmében az államban nem szerepelhet Donald Trump a szavazólapokon, ugyanis a XIV. alkotmánykiegészítés megtiltja az "esküszegő lázadók" szövetségi hivatalviselését. A legfőbb szövetségi bírói testület...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés