Trump durván beleszállt Biden Izrael-politikájába: szerinte a zsidó demokraták gyűlölik a vallásukat
Globál

Trump durván beleszállt Biden Izrael-politikájába: szerinte a zsidó demokraták gyűlölik a vallásukat

Portfolio
Donald Trump volt amerikai elnök egy hétfőn megjelent interjúban erősen kritizálta a Demokrata Párt és Joe Biden elnök Izraellel kapcsolatos álláspontját. Azt állította: a demokraták utálják Izraelt, és azok a zsidó vallású amerikaiak, akik a demokratákra szavaznak, "gyűlölik a vallásukat." Chuck Schumer, a demokraták szenátusi vezetője beszédében nemrég erősen bírálta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt. Ezzel kapcsolatban nyilvánított véleményt tegnap a republikánus exelnök, akit idén is az elnöki szék republikánus várományosának tekintenek.

Donald Trump korábbi amerikai elnök egy tegnap nyilvánosságra hozott interjúban úgy fogalmazott, hogy minden zsidó, aki a demokratákra szavaz, "gyűlöli a vallását". Trumpot Joe Biden Izrael-politikájáról és Chuck Schumer New York-i demokrata szenátor Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel szembeni bírálatáról kérdezték egy podcast műsorban, amelynek házigazdája korábbi fehér házi tanácsadója, az egyébként magyar származású Sebastian Gorka, azaz Gorka Sebestyén volt - számol be a CNN.

"Valójában úgy gondolom, hogy gyűlölik Izraelt" – mondta Trump, majd Netanjahut említve úgy folytatta, hogy

"Szerintem nem őt gyűlölik, hanem Izraelt. És a Demokrata Párt gyűlöli Izraelt. [...] Minden zsidó ember, aki a demokratákra szavaz, gyűlöli a vallását"

– tette hozzá a volt elnök.

Trump közvetlenül Schumert is támadta, aki az Egyesült Államok legmagasabb rangú zsidó vallású választott tisztségviselője. A törvényhozó nemrég a szenátusban tartott beszédében bírálta Netanjahu kormányát, és izraeli választások kiírását követelte a Hamász elleni háború és az ebből eredő gázai humanitárius válság támasztotta kihívások miatt.

"Ne felejtsük el, amikor látjuk azokat a palesztin felvonulásokat, még én is megdöbbenek, hogy milyen sokan vannak azokon. És az olyan fickók, mint Schumer, látják ezt, és neki ez szavazatokat jelent, többet, mint bármi mást, mert ő mindig is Izrael-párti volt. Most meg nagyon Izrael-ellenes lett"

– nyilatkozta Trump.

Chuck Schumer a republikánus elnökjelölt megjegyzéseire reagálva az X-en közzétett bejegyzésében azt írta: "Izrael pártpolitikai kérdéssé tétele csak árt Izraelnek és az amerikai-izraeli kapcsolatoknak. Trump rendkívül pártpolitikai szándékú és gyűlöletkeltő eszmefuttatásokat tesz."

A Fehér Ház is megszólalt Trump eszmefuttatásáról.

"Mivel az antiszemita bűncselekmények és gyűlöletcselekmények világszerte elszaporodtak – beleértve a holokauszt óta a zsidó nép ellen elkövetett leghalálosabb támadást –, a vezetőknek kötelességük a gyűlöletet nevén nevezni, és egységbe tömöríteni az amerikaiakat az ellene való küzdelemben"

– közölte Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője közleményében. "Semmi sem indokolja a mérgező, hamis sztereotípiák terjesztését, amelyek polgártársainkat fenyegetik. Semmi" – nyomatékosította Bates.

Címlapkép: Donald Trump republikánus elnökjelölt és volt amerikai elnök várakozik, hogy színpadra lépjen egy kampánygyűlésen 2024. március 9-én a Georgia állambeli Rome-ban. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
repulogep-hordozo-usa-nato-hajo-flotta