Kijev: semmi közünk a moszkvai terrortámadáshoz

Portfolio
Ukrajnának nem volt köze a pénteki Moszkva melletti lövöldözéses támadáshoz, és az ukrán kapcsolatra vonatkozó feltételezéseknek "semmi közük a valósághoz" – nyilatkozta szombaton a kijevi katonai kémügynökség szóvivője.

Az orosz FSZB biztonsági szolgálat közölte, hogy "mind a négy terroristát", aki a főváros közelében egy koncertteremben elkövetett támadás mögött állt, letartóztatták, miközben az ukrán határ felé tartottak, Ukrajnában voltak kapcsolataik.

"Ez természetesen egy újabb hazugság az orosz különleges szolgálatok részéről, amelynek semmi köze a valósághoz, és nem állja ki a kritikát" - mondta Andrij Juszov, a védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának munkatársa a Reutersnek.

Hozzátette: "Ukrajna természetesen nem vett részt ebben a terrortámadásban. Ukrajna szuverenitását védi az orosz megszállókkal szemben, felszabadítja saját területét, és a megszállók hadseregével és katonai célpontokkal harcol, nem civilekkel".

Megjegyzései egybecsengtek Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadóéval, aki péntek esti és szombati kommentárjában tagadta az ukrán kapcsolatot. Podoljak szombaton az X-en azt írta, hogy "minden olyan kísérlet, amely Ukrajnát a terrortámadással hozza összefüggésbe, teljesen tarthatatlan".

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF