Újabb gyanúsítottak álltak bíróság elé a moszkvai terrortámadás miatt, egyikük orosz állampolgár

Portfolio
A korábbi négy gyanúsítottat követően újabb három feltételezett elkövető állt bíróság elé hétfőn a pénteki moszkvai terrortámadással kapcsolatban – írja a Sky News.

A nyomozók a három gyanúsított őrizetbe vételét indítványozták.

A feltételezett elkövetők egy testvérpár, Dilovar Iszlomov és Amincsov Iszlomov, illetve édesapjuk, Iszroil Iszlomov.

Az orosz RIA Novosztyi hírügynökség szerint Dilovar Iszlomov

orosz állampolgár.

A négy korábbi, tádzsikisztáni állampolgárságú gyanúsítottat már előzetes letartóztatásba helyezték.

Bár az Iszlám Állam már pénteken vállalta a felelősséget a merényletért, sőt egy videót is közzétettek a támadásról, az orosz vezetés mindent megtesz, hogy valahogy Ukrajnára kenje a felelősséget.

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő azzal kapcsolatban, hogy az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a támadásért, annyit mondott, hogy nem helyénvaló kommentálni a nyomozást.

A Fehér Ház szóvivője, John Kirby hétfőn azt mondta, Ukrajnának nincs köze a támadáshoz, ennek állítása „orosz propaganda”.

Hétfőn egyébként Vlagyimir Putyin orosz elnök újra telefonon beszélt Emomali Rahmon tádzsik államfővel, aki az orosz külügyminisztérium közlése szerint azt mondta, semmivel sem lehet igazolni a támadást.

Címlapkép: Virágok és mécsesek a Crocus City Hall kulturális központ épülete előtt Krasznogorszkban 2024. március 25-én. A kulturális központban három nappal korábban elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett, a sebesültek száma 180. MTI/EPA/Makszim Sipenkov

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF