Éket vert az oroszországi keményvonalasok közé a moszkvai terrortámadás? – Aggódik a csecsen elnök
Globál

Éket vert az oroszországi keményvonalasok közé a moszkvai terrortámadás? – Aggódik a csecsen elnök

Portfolio
Csecsenföld elnöke, Ramzan Kadirov aggodalmait fejezte ki a pénteki moszkvai terrortámadásokra adott orosz nacionalista reakciókkal szemben – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet vasárnapi jelentése.

Telegram-oldalán a muszlim vallású csecsenek vezetője azt írta, a pénteki tragédia „sokkal nagyobb és mélyebb”, mint amilyennek első látásra tűnik. Úgy véli, az ellenség belülről akarja aláásni Oroszországot a nacionalizmus szításával.

Kadirov azt írta, Oroszország soknemzetiségű ország volt és lesz, egyes „álhazafiak” azonban, akik az emberek érzelmeire játszanak, fasiszta módszerek alkalmazására szólítanak fel.

A csecsen elnök azzal fenyegetett, hogy „rövid beszélgetést” fognak folytatni azokkal, akik etnikai tisztogatásra bujtanak fel.

Az ISW szerint

Kadirov az orosz ultranacionalistákhoz intézte szavait, akik a moszkvai terrormerénylet nyomán az oroszországi etnikai kisebbségekkel és bevándorlókkal szembeni indulatokat akarják feltüzelni.

A pénteki moszkvai merényletet az Iszlám Állam vállalta magára, az elkövetők tádzsikisztáni állampolgárok voltak. A terrortámadás miatt az orosz többség körében idegenellenessé vált a közhangulat, amit az orosz nacionalisták is igyekeznek meglovagolni.

Ramzan Kadirov az oroszországi eliten belül a háborúpárti keményvonalasok közé tartozik, ugyanakkor csecsenként és muszlimként szemben áll az orosz etnikai nacionalistákkal.

Címlapkép forrása: Contributor/Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kanyaró rubeola mumpsz vakcina