Megmenekült a Trump-torony, de aztán olyan dolog történt, aminek nagyon nem fog örülni a volt elnök
Globál

Megmenekült a Trump-torony, de aztán olyan dolog történt, aminek nagyon nem fog örülni a volt elnök

Portfolio
Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn 175 millió dolláros kezességi nyilatkozatot helyezett letétbe a New York-i állami bíróságon tárgyalt üzleti csalással kapcsolatos polgári ügyében. A republikánus elnökjelölt ezzel leállította a több mint 454 millió dolláros tartozásának behajtását, és megakadályozta, hogy az állam lefoglalja vagyonát - derül ki az AP News tudósításából. Közben egy ettől különálló büntetőperben, amely részben a Stormy Daniels felnőttfilmesnek fizetett hallgatási pénz miatt indult, szigorítottak Trump nyilatkozattételi tilalmán, miután a várható republikánus elnökjelölt a bíró lányát vette össztűz alá a közösségi médiában.

Múlt hét hétfőn érkezett a hír, miszerint a Donald Trump ügyében eljáró New York-i fellebbviteli testület jócskán lecsökkentette, 454-ről 175 millió dollárra vágta vissza a korábbi elnök által kifizetendő pénzbüntetés összegét addig, amíg le nem zajlik az üzleti csalásért elítélt politikus fellebbezése. Trump tíz napot kapott az összeg letételére, erre pedig tegnap sort is kerített. A letét gyakorlatilag egy biztosíték arra, hogy ha nem hagynák helyben az exelnök fellebbezését, akkor is be tudja hajtani az állam Trump tartozását. Letitia James New York-i főügyész korábban az ingatlanmogul nevét viselő Wall Street-i felhőkarcoló lefoglalását is kilátásba helyezte.

Ha a fellebbviteli bíróság is bűnösnek találja az elnökjelöltet, akkor az egész, közel félmilliárd dolláros összeget meg kell térítenie,

ha viszont Trump nyer, akkor semmit sem kell fizetnie az államnak, és visszakapja a most letett pénzt is. A republikánus politikust azért ítélték el elsőfokon, mert túlbecsülte saját és ingatlanvagyonának értékét, hogy jobb hitelfeltételekhez jusson. A fellebbviteli bíróság szeptemberben tárgyalja a kérelmét, szűk két hónappal az elnökválasztás előtt.

Mindeközben egy ettől független, Stormy Daniels felnőttfilmesnek fizetett hallgatási pénz miatt indult ügyben

a bíróság kiterjesztette Trump nyilatkozattételi tilalmát, hogy korlátozza az exelnök támadó jellegű nyilvános megszólalásait.

Az ügyész és a bíró családtagjait eredetileg nem magába foglaló tilalom őket is fedező kibővítését azután kérvényezte Alvin Bragg ügyész, hogy Trump többször is az ügyben eljáró Juan Merchan bíró lányát bírálta a közösségi oldalán. Az exelnök mindezt azért tette, mert a nő egy olyan politikai tanácsadó cég vezetőjeként dolgozott, amelynek ügyfelei közé tartozott például Joe Biden demokrata elnök és Kamala Harris alelnök is.

Merchan bíró úgy ítélte meg, hogy a támadások illegitim célt szolgálnak, amelyekkel Trump

"félelmet kelt az eljárásban való részvételre kijelölt vagy felkért személyekben, mert nemcsak ők, hanem családtagjaik is "szabad préda" az alperes maró gúnya számára."

A volt elnök ügyvédei ellenezték a szigorítást az elnök szólásszabadságára hivatkozva, mondván, Trump kijelentései "szükségesek és megfelelők voltak a jelenlegi környezetben." Az exelnököt a Stormy Danielsnek is folyósított hallgatási pénz jogi kiadásként való lepapírozása miatt üzleti csalással és kampányfinanszírozási szabályok megszegésével vádolják. A tárgyalást április 15-re tűzték ki, amely az elnökjelölt első büntetőpere lesz, bár még további három várhat rá.

A republikánus elnökjelölt ellen összesen 88 vádpontban indított négy büntetőügy legfrissebb fejleményeiről ide kattintva olvashatnak többet.

Címlapkép: Donald Trump republikánus elnökjelölt és volt amerikai elnök elhagyja a színpadot a kampánygyűlése végén 2024. március 9-én a Georgia állambeli Rome-ban. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország