Váratlan fordulat Ukrajnában: megindulhatott a Krím-félsziget ostroma?
Globál

Váratlan fordulat Ukrajnában: megindulhatott a Krím-félsziget ostroma?

Portfolio
Ukrajna állítása szerint a Krímből majdnem teljesen kivonult az orosz fekete-tengeri flotta, és csak egy, szárazföldi csapásmérésre alkalmas hajót tartottak meg a környéken - tudósított a Sky News.

Ukrajna kormánya szerint az orosz fekete-tengeri flotta jelentős része elhagyta Krímet, egyetlen, cirkálórakéták kilövésére képes hajó maradt csupán a térségben. Kijevi források szerint a konfliktus kezdete óta az orosz haditengerészet egyharmadát sikerült megsemmisíteniük, ez a szám azonban lényegében minden elemzés szerint rendkívül túlzó. Ukrajna, amelynek nincs klasszikus haditengerészete - flottáját nagy részt a Krím félsziget annektálása során vesztette el -, drónokból álló hajóflottával okoz jelentős károkat.

Dmitro Pletencsuk, az ukrán haditengerészet szóvivője nyilatkozata alapján minden olyan orosz hajót áthelyeztek, amely képes lenne cirkálórakéták kilövésére, egyetlen "vesztest" kivéve.

Egy volt amerikai parancsnok értékelése szerint Ukrajna már uralja a Fekete-tengert és megkezdődött a Krím ostroma is.

Azt, hogy a cirkálórakéták kilövésére alkalmas nagyjából 15 orosz hadihajóból melyiket "hagyták" a Krím környékén nem lehet tudni, ugyanakkor egyre több szakértő véli úgy, hogy a közeljövőben Kijev ismét támadást indíthat a már kétszer megrongált Kercsi-szoroson átívelő híd ellen. Amikor a híd legutóbb járhatatlanná vált, akkor Moszkva a Ropucsa-osztályú deszanthajókkal próbálta meg biztosítani a régió ellátását, így érthető, hogy a közelmúltban az ukránok miért indítottak legalább három támadást a járművek ellen.

Címlapkép: a Makarov Admirális rakétás fregatt, a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajója. A címlapkép illusztráció, forrása: mil.ru/Ministry of Defense of Russia via Wikimedia Commons

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Izraeli vaskupola működés közben