Videó: igazi harci robotot használt Ukrajna egy kulcsfontosságú objektum ellen
Globál

Videó: igazi harci robotot használt Ukrajna egy kulcsfontosságú objektum ellen

Portfolio
Felrobbantott az ukrán haderő egy Bahmut melletti hidat egy Ratel S típusú katonai vezető nélküli járművel (UGV). Ez két szempontból is fontos esemény: egyrészt úgy tűnik, az ukrán haderő nem számít arra, hogy egyhamar ostrom alá tudják ismét venni Bahmutot, másrészt pedig egyre több UGV-t használ mindkét oldal a háborúban.

Bár a pilóta nélküli repülőgépek (UAV) nagyon fontos szerepet játszanak az ukrajnai háborúban, viszonylag ritkán látni vezető nélküli szárazföldi járműveket (UGV), mivel ezeket lényegesen nehezebb irányítani a terepakadályok miatt. A napokban azonban egyre több olyan felvétel jelenik meg, melyen oroszok és ukránok is egyaránt egyre több ilyen technikát használnak:

Most egy ukrán Ratel S kamikaze-UGV akciójáról jelent meg friss felvétel, melyet kezelői egy Bahmut melletti híd felrobbantására használtak. A felvétel alapján úgy tűnik, a híd eleve nem igazán volt használható állapotban, de a kijevi katonák biztosra akartak menni.

Nem tudni, pontosan melyik hídról van szó Bahmut körül, de vélhetően Hromove vagy Ivanivszke mellett található. Ezekben a szektorokban próbál most az orosz haderő előrenyomulni Csasziv Jar felé.

A felvétel azért is érdekes, mert úgy néz ki, az ukrán hadvezetés egyelőre nem számol azzal, hogy egyhamar ismét ostrom alá tudják venni a tavaly tavasszal orosz kézre került Bahmutot.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Izraeli vaskupola működés közben