Lövöldözés és robbantások: felvételeken látható az aggasztó közállapot a polgárháború felé robogó iszlám hatalomban
Globál

Lövöldözés és robbantások: felvételeken látható az aggasztó közállapot a polgárháború felé robogó iszlám hatalomban

MTI
|
Portfolio
Legkevesebb húsz ember meghalt a délkelet-iráni Szisztán-Beludzsisztán tartományban csütörtökre virradóra a biztonsági erők és beludzs fegyveres lázadók között kitört összecsapásokban.

Az IRNA iráni állami hírügynökség Madzsid Mírahmadi belügyminiszter-helyettes bejelentésére hivatkozva arról számolt be, hogy a lázadók éjszaka ütöttek rajta az iráni Forradalmi Gárda elithadsereg Raszk és Csahbahar városokban található létesítményein, az utóbbiban pedig túszokat is ejtettek, de őket a biztonsági erők nem sokkal később kiszabadították.

Az iráni híroldalak információi szerint a biztonsági erők soraiban öt halott és tíz sebesült van. A támadások mögött a Dzsais el-Adl nevű, Teherán által terroristának minősített szeparatista lázadószervezetet nevezte meg elkövetőként. A hivatalos közlésből nem derült ki, hogy véget értek-e az összecsapások. Az állami televízióban videofelvételeket is közöltek az utcai lövöldözésről.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Tavaly decemberben 11 rendőr halt meg egy Raszkban történt terrortámadásban, amelynek elkövetőjeként a Dzsais el-Adl jelentkezett. Januárban feszültté vált a viszony Teherán és Iszlámábád között, mert Irán drónokkal és rakétákkal támadta a szervezet pakisztáni területen található feltételezett bázisait. A szunnita többségű Beludzsisztán nyugati része a perzsa hatalomhoz, míg a keleti része Pakisztán felügyelete alá tartozik. A terület rendkívül szegénynek számít, valamint a közbiztonság is rossz.

A térségben régóta működnek különböző fegyveres csoportok, amelyek szeretnék elérni, hogy a terület függetlenedni tudjon.

Az elmúlt években az egyre erőteljesebben megjelenő kínai befolyás ellen is harcolnak, többször támadták meg a keleti nagyhatalom beruházásait a régióban.

Címlapkép forrása: Morteza Nikoubazl/NurPhoto via Getty Images

Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hatalmas piacba nyúl bele a kormány – Fájni fog ez a betegeknek?

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Orosz tank robotine