Előfizetői tartalom

ISW: semmi jele, hogy Ukrajna megsemmisített volna orosz gépeket a légibázisokat ért támadásokban

Portfolio
Ukrán biztonsági források szerint Ukrajna péntekre virradóra egyszerre négy oroszországi légibázis ellen is támadást hajtott végre. Az ukrán források arról számoltak be, hogy több katonai repülőgép is megsemmisült, az Institute for the Study of War (ISW) amerikai védelmi elemzőintézet jelentése szerint azonban képi bizonyíték utóbbira nincsen.

A források szerint a következő légibázisokat érték a támadások, és az alábbi veszteségeket szenvedték el az oroszok: Morozovszki légibázis: 6 repülőgép megsemmisült, 8 komolyabban megsérült, és mintegy 20-an vesztették életüket. Engels-2 légibázis: 3 Tu-95MSZ stratégiai bombázó jelentős károkat szenvedett, 7 ember meghalt. Jejszki légibázis: két Szu-25-ös teljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés