Túl nagy sztárrá vált az oroszok új páncélos szörnyszülöttje, meg is lett az eredménye

Portfolio
Futótűzként terjedt el a közösségi médiában az a videó, amin egy orosz T-72-es harckocsi volt látható bevetés közben, meglehetősen unortodox kiegészítő páncélzattal ellátva. A "teknőstanknak" becézett páncélos a jelek szerint hírneve áldozata lett: a róla készült fotók alapján mérték be a tartózkodási helyét.

Az orosz-ukrán háború bő két éve alatt számtalan olyan furcsa harctéri "fejlesztést" láthattunk, ami néha tényleg minden logikát mellőzött, de ezek közül is kiemelkedik az az orosz T-72-es, amire a kezelőszemélyzet lényegében egy teljesen új páncélréteget húzott fel.

A második világháború tankvadászaira emlékeztető szörnyszülött legénysége feláldozta a harckocsi forgatható tornyát, manőverezőképességét és a szovjet tankokra jellemző lapos kialakításból fakadó rejtőzködőképességét annak érdekében, hogy az ukrán drónoktól jobban védve legyen, de jelen esetben a sztárság tényleg csak hátrányokkal járt.

Hamar kiderült ugyanis, hogy a behemót egy Donyeck város határában található raktárépületben rejtőzködik, mivel orosz civilek fotózkodni kezdtek az épületben, a képeket pedig az internetre is feltöltötték.

A képek alapján gyorsan elkészült a geolokáció is, az ukrán tüzérek pedig szétlőtték a raktárépületet, benne a lázálomból előlépett szörnytankkal.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF