Kijelentette a Fehér Ház: az amerikai kormány egyetlen feltétellel hajlandó támogatni Izraelt

Portfolio
A Fehér Ház hétfőn megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog elfogadni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot – számolt be róla a CNN.

Néhány képviselőházi republikánus korábban azt javasolta, hogy a törvényhozók az iráni támadások nyomán próbáljanak meg egy külön Izraelre vonatkozó finanszírozást elfogadtatni.

A Joe Biden vezette amerikai kormány azonban hónapokkal ezelőtt összeállított egy hatalmas, mintegy 95 milliárd dollár sorsáról döntő csomagot, amelyet Ukrajna (60 milliárd), Izrael (14 milliárd) és Tajvan között osztanának el.

"mit mi szeretnénk látni, az az a kétpárti nemzetbiztonsági kiegészítés, amelyet a Szenátusban elsöprő többséggel, 70-29 arányban elfogadtak. Úgy gondoljuk, hogy ha Mike Johnson házelnök ezt beterjesztené a parlament elé, akkor elsöprő többséggel elfogadnák

- mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára a CNN-nek az erre vonatkozó kérdésre.

A képviselőház eddig nem szavazott a szenátus által elfogadott jogszabályról mivel republikánus képviselői közül sokan ellenzik, hogy további segélyeket küldjenek Ukrajnának, és azt szeretnék, ha a segélycsomagban szerepelne az Egyesült Államok déli határpolitikájának szigorítása is.

Címlapkép forrása: Win McNamee/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF