Erre senki sem számított: Irán támadása hozhatja el az áttörést Ukrajnának
Globál

Erre senki sem számított: Irán támadása hozhatja el az áttörést Ukrajnának

Portfolio
2023 ősze óta az egyik legvitatottabb ügy az amerikai belpolitikában, hogy mi lesz a hatalmas fegyvercsomag sorsa, amelyet az Egyesült Államok adna többek között Ukrajnának és Izraelnek. Irán hétvégi lépése áttörést hozhat az ügyben – számolt be az Ukrajinszka Pravda.

A Joe Biden vezette amerikai kormány összeállított egy hatalmas segélyszállítmányról szóló csomagot, amelyből több ország is jelentős fegyverhez jutna. A 95 milliárd dolláros értékű pakk azonban hónapokon keresztül vitatott volt, mivel a republikánusok nem voltak elégedettek annak a tartalmával.

A tervek szerint az összegből körülbelül 60 milliárd dollárnyi támogatást kaphat Ukrajna, valamint 14 milliárdnyit Izrael.

Eddig a legfőbb gondot a kelet-európai ország számára folyósított összeg tervei okozták, mivel az amerikai képviselőházban többséget képviselő republikánusok szerették volna, ha az ukrajnai részleteken finomítanának. El szerették volna érni, hogy a segély legyen inkább hitel, de erről nem született megállapodás.

A hétvégi események azonban meghozhatják az áttörést, mivel Izrael támogatásának ügyében konszenzus van az amerikai döntéshozók körében. Irán támadás megmutatta, hogy miért szükséges minél gyorsabban dűlőre jutni a kérdésben, és megszavazni a szállítmányt. A szenátuson ugyan már átment a tervezet, mégis a testület demokrata vezetője, Chuck Schumer szerint konszenzus alakult ki.

Elmondta, hogy Jeruzsálem körülbelül egymilliárd dollárt költött a hétvégi rakétatámadás elhárítására, és a további fenyegetés miatt szükséges lenne feltölteni a készleteket.

Teherán akciója így éppen olyan helyzetet eredményezhet, amellyel szövetségesének, Oroszországnak tesz keresztbe: hozzájárul az Ukrajnának (is) szánt amerikai segélycsomag megszavazásához.

Arról egyelőre nincs információ, hogy pontosan mikor dönthetnek a képviselőházban.

Címlapkép forrása: Matthias Merz/picture alliance via Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal harcok percől percre frissítés