Elmondta Izrael a szövetségeseinek, milyen megtorlásra készüljenek

Portfolio
Izrael rövid tájékoztatást küldött régiós szövetségeseinek, melyben megígérte, hogy olyan válaszcsapást terveznek Irán hétvégi támadásáért, amely nem sodorja veszélybe a régió stabilitását és a baráti országok területét – írja a Reuters.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Irán a hétvégi támadás után több régiós országot is megfenyegetett, hogy csapás érheti őket, ha Izrael ellentámadását segítik.

Izrael pár órája tájékoztatta Jordániát, Egyiptomot és az öböli államokat is arról: nem tervez olyan válaszlépést, amely veszélybe sodorja őket és a régió stabilitását. Különösen Jordánia lakossága aggódik, hiszen az Izraellel szomszédos állam aktívan segítette az iráni rakéták lelövésében a zsidó államot.

Ezzel együtt Amerikából is érkeztek hírek, melyek szerint Izrael nem fog Irán területére támadni. Lesz ellencsapás, de ez Szíria és Libanon területén tartózkodó, Iránhoz köthető célpontokra irányul majd.

Címlapkép forrása: Uriel Sinai/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF