Von der Leyen 40 milliárd eurónyi EU-s beruházást jelentett be

Von der Leyen 40 milliárd eurónyi EU-s beruházást jelentett be

Európai uniós cégek potenciálisan több mint több mint 40 milliárd euró (16 ezer milliárd forint) értékben kötnek beruházási megállapodásokat Egyiptommal - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a szombaton kezdődött kétnapos beruházási konferencián Kairóban.

De miért nem tudott elmenni nyaralni Jürgen Klopp Egyiptomba?

De miért nem tudott elmenni nyaralni Jürgen Klopp Egyiptomba?

Jürgen Klopp nem tudott elrepülni nyaralni Egyiptomba, erről posztolt a napokban a Liverpool korábbi edzője. Nem, nem azért, mert nem indult el időben a gépe, mint azoknak a magyaroknak, akik Stuttgartba mentek volna megnézni a magyar-skótot, hanem azért, mert áramkimaradások vannak az afrikai országban. Első ránézésre kis színes, nyári hírnek tűnik Klopp sztorija, amit viszont a helyiek nem túl vidáman élnek meg, és van benne minden, izraeli háború, évek óta tartó gazdasági problémák, alacsony devizatartalék, energiaválság.

Ez lehet Joe Biden utolsó nagy dobása? Megoldhatatlan háború lezárásán dolgozik az elnök

Ez lehet Joe Biden utolsó nagy dobása? Megoldhatatlan háború lezárásán dolgozik az elnök

Hétfő este érkezett a hír, hogy a Gázai övezetet irányítása alatt tartó iszlamista Hamász nyitottnak mutatkozik az Egyesült Államok, Katar és Egyiptom által kidolgozott új tűzszüneti megállapodás iránt. A hónapok óta finomítgatott tervezet elfogadása ugyanakkor nemcsak a gázai palesztin lakosság és a még életben lévő izraeli túszok számára lenne kulcsfontosságú, de Joe Biden amerikai elnök halványuló támogatottságának is új löketet adhat. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ugyanakkor még megtorpedózhatja a tervezetet.

Nem adja fel: ismét elindul a  botrányhős politikus, akit korrupcióval és kémkedéssel vádolnak

Nem adja fel: ismét elindul a botrányhős politikus, akit korrupcióval és kémkedéssel vádolnak

Bob Menendez demokrata New Jersey-i szenátor bejelentette: annak ellenére, hogy büntetőper van folyamatban ellene súlyos korrupciós vádakkal, a novemberi választáson ismét el fog indulni, ezúttal függetlenként - írja az Axios. Ezzel a lépéssel pedig akár fel is borulhat a papírforma a biztos demokrata bázisnak tartott New Jersey szenátori választásán.

Egyiptomi óriáscég építene új gázerőművet Magyarországon

Egyiptomi óriáscég építene új gázerőművet Magyarországon

Magyarország és Egyiptom gazdasági kapcsolataiban jelenleg három zászlóshajó projekt van – rögzítette Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mai egyiptomi tárgyalásairól kiadott közleményében a tárca, és ezek egyikeként sorolták fel a Magyarország által megépíteni tervezett gázerőmű ügyét. A nemzetközi tender heteken belüli eredményhirdetése kapcsán akár üzenet értéke is lehet annak, hogy úgy fogalmaznak: "az El Sewedy óriáscég aktívan érdeklődik magyar partnerekkel új magyarországi gázerőmű megépítése iránt, amelynek köszönhetően tovább erősödhet hazánk energiaszuverenitása és ellátásbiztonsága".

Egyiptomban tárgyalt Nagy Márton

Egyiptomban tárgyalt Nagy Márton

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter Dr. Amr Talaat, az Egyiptomi Arab Köztársaság
kommunikációs és információs technológiai miniszterének meghívására, viszontlátogatás
keretében Egyiptomba utazott. A tárgyalások fő témáját az információs technológia és a
mesterséges intelligencia kérdéskörei jelentették.

Biden: Itt az ideje, hogy véget érjen a háború

Biden: Itt az ideje, hogy véget érjen a háború

Ideje, hogy véget érjen a háború - jelentette ki pénteken Joe Biden amerikai elnök az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet közötti fegyveres konfliktussal kapcsolatban. A Fehér Házból közvetített beszédében Joe Biden leszögezte, hogy a palesztinok a földi poklot élték át, és túl sok civil vesztette életét.

Elmondta Izrael, meddig tart még a háború

Elmondta Izrael, meddig tart még a háború

Izrael kormánya azzal számol, hogy 2024-ben még biztosan nem sikerül lezárni a gázai háborút, a harcok ebben az évben még tartani fognak – mondta el Tzacsi Hanegbi, az izraeli kormány nemzetbiztonsági tanácsadója a Reutersnek.

A WHO figyelnezteti Izraelt: katasztrófális lehet a helyzet Gázában

A WHO figyelnezteti Izraelt: katasztrófális lehet a helyzet Gázában

A WHO főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus felhívást intézett Izraelhez, hogy enyhítsen a Gázai övezetbe irányuló segélyek korlátozásán, hangsúlyozva, hogy az enklávé egészségügyi rendszere összeomlott és a humanitárius helyzet katasztrofálisra fordult.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.