Történelme egyik legnagyobb hadgyakorlatát kezdi meg Washington - Újabb vörös vonalat léphetnek át a Távol-Keleten

Portfolio
Az Egyesült Államok és Dél-Korea a két ország történelmének legnagyobb légi gyakorlatát kezdi meg a héten. A cél egyértelmű: az egyre agresszívabb Észak-Korea elrettentése - írta a Nikkei.

A dél-koreai Kunszan légibázison a mai nap a félsziget történelmének legnagyobb szabású hadgyakorlatába kezdenek bele: több mint száz különféle repülőgép, többek között a csúcskategóriásnak számító F-35-ösök fognak a levegőbe emelkedni.

A Korea Flying Training nevű gyakorlat hivatalosan nem Észak-Korea elrettentésére szolgál, de nyilvánvaló az, hogy Phenjan folyamatos rakétatesztjei érzékenyen érintik déli szomszédját.

Elemzők szerint bár Észak-Korea retorikája agresszív, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban háborúra készülne. Az amerikai és dél-koreai erők "Fight Tonight" mottójukkal arra összpontosítanak, hogy minden lehetséges forgatókönyvre felkészüljenek.

Ezek a gyakorlatok nemcsak a katonai képességek fejlesztését célozzák meg, hanem azt is biztosítják próbálják, hogy az amerikai és dél-koreai pilóták közötti együttműködés még hatékonyabb legyen.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF