Rybar: áttörték az oroszok a védelmi vonalakat Semenyivkánál

Portfolio
Az ukrajnai frontvonalról rendszeres tudósításaival hírnevet szerző orosz Rybar X csatornája tett közzé egy térképet a frontvonalak állásáról.

Az orosz erők az elmúlt hetekben erőteljesen haladtak a februárban bevett Avgyijivkától nyugatra található frontszakaszon, több települést is megszerezve. Az összecsapások intenzitása továbbra sem csökken, vélhetően a támadó csapatok igyekeznek kihasználni a még a rendelkezésükre álló időt, ameddig jelentős fölényben vannak az ukránokkal szemben. Az orosz Rybar rendszeresen tesz közzé térképeket a frontvonalak aktuális állásáról, most Semenyivka település körüli állásokról posztolt.

A támadók hetekkel ezelőtt értek az ukrán település közelébe, azonban ott némileg megrekedtek, majd tovább folytatják a nyomulásukat nyugati irányba. A falut az egyik fontos része volt annak az ukrán védelmi vonalnak, amelynek a feladata az volt, hogy észak-dél vonalon megállítsa a támadókat. A védelmi állások elvesztése után az ukránoknak pár kilométerre nyugatra lesz egy újabb védelmi vonala, kérdés, hogy mekkora sebességgel tudnak addig eljutni az oroszok. Várhatóan hamarosan a frontra is megérkeznek az első amerikai segélyek, amelyek jelentősen változtathatnak az erőviszonyok állásán.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF