Előfizetői tartalom

Huszonhat ország hadihajói gyülekeznek a Csendes-óceánon: Peking térnyerését törné le a RIMPAC

Portfolio
Az Egyesült Államok és a vezető európai államok hadihajókat és repülőgépeket telepítenek az indo-csendes-óceáni térségbe. A lépés célja, hogy visszaszorítsák Kína növekvő befolyását a régióban, miközben stratégiai partnerségek kiépítésére és a biztonsági együttműködés mélyítésére törekednek - számolt be az EurasianTimes.

Az Egyesült Államok és az indo-csendes-óceáni térség országai melletti szolidaritás jegyében az európai államok hadihajókat és repülőgépeket telepítenek a távol-keleti régióba, hogy visszaszorítsák Kína globális befolyásának erősödését. Németország május 7-én két hadihajót küldött, reagálva a dél-kínai-tengeri közötti feszültségekre, valamint a Tajvan hovatartozásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés