Ukrán bloggerek szerint Magyarországot szállják meg először az oroszok, ha végeztek Ukrajnában
Globál

Ukrán bloggerek szerint Magyarországot szállják meg először az oroszok, ha végeztek Ukrajnában

Portfolio
Provokatív, nyugati országokat és politikusokat is keményen kritizáló videót készített egy ukrán filmrendező, Mihailo Gyankanics, melynek lényege kifejezni, hogy szerinte, ha Ukrajna elesik, egész Európa orosz megszállás alá kerül. A videónak érdekes része, hogy a rendező szerint Ukrajna után Magyarországra jönnek először orosz csapatok. A felvételt számos ukrán blog megosztotta az X nevű nemzetközi közösségi portálon.

Erre a jövőre vártok?”

– ezzel a címmel készített egy rövid filmet Mihailo Gyankanics ukrán filmrendező, az ukrán haderő tagja. A mindössze kétperces felvétel lényege, hogy Gyankanics kritizálja a nyugati politikusokat, amiért nem segítik elég proaktívan Ukrajnát, és arra utal:

szerinte egész Európa orosz megszállás alá fog kerülni, ha az oroszok megnyerik a mostani háborút.

A felvétel azzal kezdődik, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kapitulál és helyette visszatér Viktor Janukovics oroszpárti vezető Ukrajna élére. Vlagyimir Putyin összevonja az orosz és az ukrán haderőt, létrehozva ezzel Európa legnagyobb katonai erejét.

Ami ezután következik, minket is érint: Mihailo Gyankanics úgy látja, Ukrajna után nem Moldovát és nem Grúziát, hanem Magyarországot fogja először megszállni az orosz hadsereg. Az ukrán filmrendező szerint ez úgy lehetséges, hogy hazánk belpolitikai nehézségek miatt destabilizálódik, a kormány pedig az oroszoktól kér segítséget. Cserébe az ukrán katona-rendező szerint az oroszok azt kérik majd, hogy akadályozzuk a NATO-t abban, hogy érvényesíteni tudják az ötödik cikkelyt, vagyis a kollektív védelmi szerződést egy orosz támadás esetén.

Itt amúgy – nem kommentálva az ukrán rendező magyar kormánnyal szembeni nyílt unszimpátiáját – borul egy kicsit a gondolatmenet: egyrészt a NATO valószínűleg azonnal kidobna a szövetségből egy orosz megszállás alá kerülő országot, másrészt pedig, ha nem is tenne így, semmi nem tiltja, hogy az ötös cikkely nélkül küldjön csapatokat akár több NATO-ország egy megtámadott ország kérésére.

Mindenesetre Gyankanics úgy látja: ezután a balti államokat támadja meg következőnek Oroszország, azzal, hogy felrobbantják a litván parlamentet és meggyilkolják az ország politikai vezetését. Ezután, mivel „senki nem tud a NATO-tól segítséget kérni,” az oroszok megszállják a Baltikumot.

Ezután az ukrán rendező a nyugati nagyhatalmakat kritizálja: szerinte Lengyelországot fogják megtámadni legközelebb az oroszok, de a NATO nyugati szárnya nem fog nekik segíteni, mert „félnek a nukleáris háborútól.” A videón a jelenlegi német kancellár, Olaf Scholz képe jelenik meg, akit sokan kritizálnak Ukrajnában amiatt, hogy nem lép fel kellően markánsan Oroszországgal szemben, Németország gazdasági érdekei miatt.

Ezután az oroszok mennek tovább: Berlin, Párizs, Madrid, London és Washington is orosz támadás alá kerül.

A végén beraknak egy Putyin-idézetet, melyben azt mondja, hogy „Oroszország határai nem érnek véget sehol,” majd Gyankanics arra buzdítja nézőit, hogy támogassák Ukrajnát.

Címlapkép forrása: Reuters

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
moszkva kreml oroszország légvédelem dróntámadás rakétatámadás stock