Az egész világot megdöbbentették a délutáni szlovákiai események
Globál

Az egész világot megdöbbentették a délutáni szlovákiai események

MTI
Az uniós vezetők, a NATO-főtitkár és a román politikusok mellett további külföldi vezetők adtak hangot megdöbbenésüknek a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni szerdai merénylet miatt.

A délutáni támadást követően szerte a világon politikusok sora ítélte el az erőszakot, valamint fejezte ki egyben együttérzését a sebesült Robert Ficonak. A szlovák kormányfő állapotáról egyelőre még mindig nincsenek biztos információk, korábban arról beszéltek, hogy életveszélyes állapotban szállították kórházba, azóta gyakorlatilag hírzárlat van.

A merényletet követően szinte az egész világ megdöbbenését és együttérzését fejezte ki a szlovák kormányfőnek, pártállástól függetlenül. A vezető európai politikusok azonnal elítélték az erőszakot, valamint jobbulást kívántak a miniszterelnöknek. Azonnal mások is csatlakoztak hozzájuk: Andrzej Duda lengyel elnök, valamint a Donald Tusk miniszterelnök is.

Sokkoló hírek Szlovákiából. Robert, ebben a nagyon nehéz pillanatban gondolatban veled vagyok

- írta szintén az X-en Donald Tusk kormányfő. Mateusz Morawiecki korábbi varsói kormányfő is támogatásáról biztosította Ficót.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő ezt írta közösségi oldalán:

Mélységesen megdöbbentett a Robert Fico miniszterelnök elleni támadás híre. Határozottan elítélem ezt a szörnyű erőszakos cselekményt. Együttérzünk Fico miniszterelnökkel, családjával és a szlovák néppel.

Robert Golob szlovén miniszterelnök is határozottan elítélte a szlovák kollégája elleni szerdai támadást. Golob az X-en közzétett reakciójában mielőbbi felépülést kívánt neki. Ehhez hasonló nyilatkozatot tett Aleksandar Vucic szerb elnök is, aki szerint személyesen is jó kapcsolatot ápol Ficoval:

Drága barátom, imádkozom érted és az egészségedért.

A Vecernje Novosti című belgrádi napilap nem hivatalos információkra hivatkozva azt közölte, hogy a belgrádi vezető néhány napon belül meglátogatja a kórházban kollégáját. Együttérzését fejezte ki továbbá a teljesség igénye nélkül Rishi Sunak brit kormányfő, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, Dorin Recean, Moldova miniszterelnöke, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Denisz Smihal miniszterelnök is.

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
drón harckocsi háború orosz ukrán