Olyan lépést jelentett be Ukrajna, amely két NATO-országot is belesodorhat a háborúba
Globál

Olyan lépést jelentett be Ukrajna, amely két NATO-országot is belesodorhat a háborúba

Portfolio
Ukrajna más országok területén fogja tárolni F-16-os vadászbombázóit, így védve őket Oroszország támadásaitól – idézi Szerhij Holubcov ukrán tábornokot, a légierő repülésműveleti főparancsnokát a Kyiv Post.

Az ukrán vezető arról beszélt: az aktív, harci cselekményben résztvevő F-16-osokat Ukrajna területén tárolják majd, viszont az állomány jelentős része külföldön lesz majd. Ennek két oka van: egyrészt védik majd a használaton kívüli gépeket az orosz támadásoktól, másrészt rotálni fogják majd a vadászokat. Utóbbi azt jelenti: ha egy F-16-os például javítása szorul, ezt kiviszik külföldre és helyettesítik egy másik repülővel, melyet külföldről hoznak be.

Holubcov tábornok arra is kitért, hogy mindig annyi F-16-ost tárolnak majd Ukrajna területén, amennyi pilótája lesz az ukrán légierőnek, reméli, hogy később, ha több pilótájuk lesz, majd több amerikai vadászbombázót tudnak hosszabb távon is az ország területén tartani.

A Kyiv Post szerint a két érintett ország Románia és Lengyelország lesz, de ezt az ukrán tábornok nem erősítette meg. A lap szerint első körben valószínűleg csak 6 darab F-16-ost üzemeltet majd Ukrajna, alacsony kockázatú küldetésekhez használják majd őket.

Oroszország többször is megfenyegette a NATO-t, hogy akár a területük ellen is támadást indít, ha az ukrán hadsereg közvetlen támogatására használják katonai létesítményeket. Továbbra is alacsony a valószínűsége annak, hogy ezt a fenyegetést beváltják, különösen, ha az ukrán légierő nem indít csapást orosz célpontok ellen a NATO-országok területéről, csak logisztikai célokra használja őket.

Címlapkép forrása: Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Dengue-láz szúnyog stock