Előfizetői tartalom

Törvénnyel szállna bele az "elfajzott" Legfelsőbb Bíróságba a feltörekvő demokrata

Portfolio
Alexandria Ocasio-Cortez és Jamie Raskin demokrata képviselők kedden azt közölték, hogy törvényjavaslatot fognak benyújtani az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságával kapcsolatos fokozott etikai aggályokra válaszul - írja a The Hill. A tervezet szerint a kongresszusi képviselőkre vonatkozó ajándékelfogadási limithez hasonló szabályozást vezetnének be a taláros testület esetében is.

Az AOC-ként is emlegetett, a Demokrata Párt balszárnyához tartozó képviselő és kollégája, a Donald Trump elleni alkotmányos vádeljrással hírnevet szerző Jamie Raskin a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjaként bizottsági kerekasztal-beszélgetésen vett részt, majd különböző módokat fognak keresni a legfelsőbb bírák felelősségre vonására. Nem az a kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés