Előfizetői tartalom

Ezzel az egyszerű, de annál meglepőbb húzással cselezheti ki Joe Biden Donald Trumpot

Szabó Ákos
Donald Trump az első volt amerikai elnök, akit büntetőügyben ítéltek el. Ez a mondat belevésődött szinte minden amerikai agyába az utóbbi hetekben. Bár a választók erre adott reakciója meglehetősen végletes, a felmérések szerint a várható republikánus elnökjelölt kampányát nem vetette vissza jelentősen, hogy bűnösnek mondták ki. Sőt, annak hírére brutális mennyiségű pénzadomány ömlött be a kasszájába, az ítéletből tehát még hasznot is tudott húzni. De ha ennyire megállíthatatlannak tűnik Trump kampánya, mit kezdhet ezzel az újraválasztásért küzdő Joe Biden? Egyesek szerint a demokrata elnöknek csak egy szavába, pontosabban aláírásába kerülne, és azonnal átvehetné a kezdeményezést.

Fordítva sült el Trump pere? Noha egy felmérés szerint az amerikai felnőttek többsége (56%) úgy véli, hogy Donald Trump ellen tisztességes módon zajlott a New York-i büntetőeljárás, jelentős hányaduk, 44 százalékuk szerint nem volt az. Ezzel szinte teljesen azonos arányban, az állampolgárok 57 százaléka azt gondolja, hogy az esküdtszék helyes, míg 43 százaléka szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés