Előfizetői tartalom

Közeli fotók láttak napvilágot a Kuba partjainál parádézó orosz tengeralattjáróról - Egy ócskavas hozta a frászt Amerikára?

Portfolio
Múlt héten egy orosz hadihajókból álló kötelék érkezett Kubába, veszélyesen közel elhaladva az Egyesült Államok felségvizei mellett. A köteléket vezető csúcsmodern atomtengeralattjáróról, a Kazanyról az oroszok posztoltak közeli fotókat és mit ne mondjunk, elég megviseltnek tűnik.

Az oroszok a "diplomáciai kapcsolatok" elmélyítése céljából küldték a négy hajóból álló köteléket a kommunista szigetország partjaihoz. Washington nyilvánvalóvá tette, hogy bár a kötelék ékének szánt Kazany képes atomtöltetek hordozására (ahogy egyébként a kötelékbe tartozó Gorskov tengernagy nevű fregatt is), valószínűleg nincs ilyen fegyverekkel felszerelve....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés