Előfizetői tartalom

Nemcsak itthon tombol a hőség: van, ahol ezreket evakuáltak erdőtüzek miatt

MTI
Rendkívüli állapotot hirdetett ki kedden Új-Mexikó kormányzója az állam hegyvidéki területén pusztító két erdőtűz miatt, amelynek már halálos áldozata is van, és ezreket kellett evakuálni - számolt be róla szerdán a BBC News. A Lincoln megyei Ruidoso környékén, egy turisták körében is kedvelt törzsi területen terjedő tűz miatt mintegy 7800 embernek kellett elmenekülnie otthonából.

A South Fork Fire néven emlegetett erdőtűz hétfőn keletkezett a mescalero apacs törzs területén, és kiterjedése egy éjszaka alatt csaknem megháromszorozódott, a másik, Salt Fire nevű erdőtűz pedig Ruidosótól délre terjedt. A két tűz már mintegy 80 négyzetkilométer területet égetett fel, és egyelőre nem sikerült megfékezni. Michelle Lujan Grisham új-mexikói kormányzó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés