Előfizetői tartalom

Elképesztő hatásai lehetnek a globális felmelegedésnek ebben az országban

Portfolio
Izland villamosenergia-termelésében jelenleg is hatalmas szerepe van a vízenergiának, és ahogy a globális felmelegedés erősödik, egyre több hangsúlyt kaphat ez a szegmens. Az előrejelzések szerint a gleccserek olvadásával megnövekedhet a vízhozam, amellyel párhuzamosan bővíthetik az izlandi vízerőművek kapacitását is - számolt be a helyzetről a Scientific American.

Izland jelen állás szerint a zöldenergia-termelés mintapéldájának tekinthető. Az ország villamosenergiájának közel 100%-át megújuló energiaforrásokból szerzi, amelynek 73%-a vízenergiából, a többit pedig geotermikus forrásokból jön. Ez a kiemelkedően környezetbarát energiamérleg azonban érdekes helyzetet teremtett az szigetországban. Ha folytatódik a globális felmelegedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés