Előfizetői tartalom

Veszélyes így inni a kávét, a szakértők a helyes elkészítésre figyelmeztetnek

Portfolio
Egy új svéd kutatás szerint bizonyos kávékészítési módszerek (például a kávéautomaták) növelhetik az italban található úgynevezett "rossz koleszterin" (LDL) tartalmát. A szakértők vizsgálatai szerint a filteres technikával készített kávéban jóval kevesebb a káros vegyületek aránya, így a rendszeres kávéfogyasztóknak célszerű lehet áttérnie erre a módszerre - írta meg a ScienceAlert.

A Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases folyóiratban megjelent tanulmány kiemeli, hogy a növények által termelt szerves vegyületek egy csoportjának, a diterpéneknek különböző hatásai lehetnek az emberi szervezetre. Közülük kettő – a kafesztol és a kaveol – összefüggésbe hozható az LDL (rossz) koleszterin szintjének emelkedésével. Az Uppsala Egyetem kutatása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés