Ingatlan

Páty zöld utat adott a megaberuházásnak

Portfolio
Megépülhet a pátyi golffalu létrehozására irányuló projekt grandiózusabb változata, miután a testület a képviselők többségének szavazatával hétfői ülésén módosította a helyi szabályozási tervet - közölte a Pest megyei település független polgármestere a döntést követően - írja az Index.
Bognár András elmondta, hogy a most elfogadott rendelet a projekt beruházójával, a Grupo Miltonnal kötendő szerződés aláírása után, március 31-én lép életbe. A polgármester szerint a nagyberuházás Páty fejlődését szolgálja és annak előkészítése törvényesen zajlott.

Tollner József független képviselő (a február 14-i, eredménytelenül zárult népszavazás kezdeményezője) viszont több civil szervezettel egybehangzóan úgy véli: a hétfőn született döntés törvénytelen, s félő, hogy amiatt egy későbbi kártérítési per esetén csődbe mehet a falu.

A beruházás ellen több civil szervezet is szót emelt, illetve népszavazást is kezdeményeztek az ügyben. Ez alig két hete eredménytelenül végződött az alacsony részvétel miatt, ám, mint a beruházással kapcsolatban jogi aggályokat is kifejtő civilek jelezték, a leadott voksok között többségben voltak a nagyberuházást elutasító szavazatok.

Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa az MTI kérdésére pénteken megerősítette: a termőföld védelme miatt, illetve a tervezett golfberuházás mérete, elhelyezkedése kapcsán valóban jogi aggályoktól terhes a pátyi projekt. Erről levélben értesítette az érintetteket, közöttük Páty polgármesterét, jelezve: érdemes volna a testületi üléssel megvárni az 1-2 héten belül lezáruló, az ügyben indított ombudsmani vizsgálatot. Fülöp Sándor hozzátette: ha mégis jogsértő döntések születnének Pátyon, az Alkotmánybírósághoz fordulna.
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
B1013953