Előfizetői tartalom

Egyetemisták rohanják le a lakáspiacot

Portfolio
A felvételi ponthatárok holnapi kihirdetésével elindul az egyetemisták és főiskolások bérlet és albérlet keresése, ami érezhető lökést adhat Budapest egyetemekhez közel eső részeinek, illetve az egyetemi városok albérleti piacának - derül ki az OTP Ingatlanpont friss körképéből. A diákoknál a lakbér, valamint az egyetem és a belváros közelsége az elsődleges szempont, és általában azokat a 1,5-2 szobás lakásokat preferálják, amelyeket várostól függően havi 35-60 ezer forinttól tudnak bérelni. Budapesten kezd magához térni az albérleti piac, Győrben a gyári munkásokkal versenyeznek a hallgatók a szálláshelyekért, Debrecenben, Pécsett és Szegeden pedig a külföldi diákokat célozzák meg először a drágább ingatlanokkal rendelkező tulajdonosok.

Pesti helyzet 2012. július 23. A felvételi ponthatárok holnapi kihirdetésével nagyjából százezer felsőoktatásba jelentkező fiatal sorsa dől el, a felvételt nyert hallgatók számára az örömködés után az egyik első teendő a lakhatásuk biztosítása - amennyiben eredeti lakóhelyüktől távol eső intézményben folytatják tanulmányaikat -, mindez pedig érezhető lökést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái