lakások távolról
Ingatlan

15 millió egy lakásért? - Lássuk, mit kaphatsz ennyiért!

Portfolio
Minél kisebb egy település, annál nagyobb az esély arra, hogy 15 millió forint alatt találjon ingatlant a vásárló, a nagyvárosoktól távolabb ilyen értékben akár családi ház is vásárolható, míg ugyanennyiért a fővárosban legfeljebb egy rossz állapotú, felújításra váró 27 négyzetméteres garzon kapható. Az Otthon Centrum értékesítési tapasztalata alapján 2018-ban az egész országban az eladott lakóingatlanok kétharmada 15 millió forintért, vagy annál kevesebbért került az új tulajdonoshoz.

Mi a közös egy Budapest XX. kerületében eladott 24 négyzetméteres földszinti felújítandó lakás, egy pécsi kertvárosi 1+2 félszobás 59 négyzetméteres panel, és egy nyékládházi 90 négyzetméteres, a 90-es években épült családi ház között? Az, hogy ezeket a lakóingatlanokat egyaránt 15 millió forintért adták el az idén.

A társasházi lakások esetében ennyi pénzért csak kisebb alapterületű ingatlan kapható: átlagosan 48 négyzetméter, jellemzően a 70-es évek közepén épült házban. Az Otthon Centrum értékesítési tapasztalatai szerint, az ilyen áron elkelt családi házak egy évtizeddel idősebbek, átlagosan 52 évesek, ennek megfelelően állapotuk rosszabb, felújításra, korszerűsítésre szorulnak, viszont alapterületük nagyobb, mint a társasházi lakásoké: átlagosan 76 négyzetméteresek, és szintén átlagosan 1272 négyzetméteres telken állnak.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Hubay Garden Lakópark

Hubay Garden Lakópark

1153 Budapest, Hubay Jenő tér 8
60 db lakás
38 – 111 m2 alapterület
32.5 – 71 M Ft
Átadás:
2020. máj

Ajánlatot kérek

Hatalmasak a különbségek a települések között

Az egyes települések között igen komoly különbségek alakultak ki a piacon, egy budai vagy belvárosi ingatlan négyzetméterára akár hatszor több is lehet egy kistelepülésen értékesített ingatlanéhoz képest. Ugyanez a különbség jelentkezik a megyei jogú városokban tapasztalt árak esetében is, ott átlagban két és félszer kell többet fizetni egy négyzetméterért, mint egy kistelepülésen.

15 millió forint alatt Budán alig kínáltak ingatlant, az értékesítések mindössze 0,4 százaléka tartozott ebbe a kategóriába, ami igencsak elenyésző szám. Nem meglepő módon ezt a listát a kistelepülések vezetik, az itt létrejött tranzakciók 71 százalékánál kisebb volt az ár 15 milliónál. A megyei jogú városokban az eladott lakóingatlanok 45 százaléka, a régióközpontokban 38 százaléka kelt el 15 millió forint alatt. Budapesten ennyiért legfeljebb a külső pesti kerületekben lehet lakást találni, de a megvásárolt lakások mindössze 4,1 százaléka tartozik ebbe az árszegmensbe. A statisztika által felrajzolt értékesítési trend egyértelművé teszi, hogy minél nagyobb egy település, annál kisebb az esély, hogy a vevő 15 millió forint alatt találjon ingatlant.

property2019
Property Investment Forum 2019 - a részletekért kattints ide!

A hirdetőoldal értékesítési tapasztalata szerint az elmúlt évben a Magyarországon eladott lakóingatlanok kétharmada 15 millió forintért, vagy ennél alacsonyabb áron került új tulajdonosához. Az idei tranzakcióknál háromból egy ingatlan kelt el 15 millió forintnál kevesebbért, a megkötött üzletek száma Budapesten volt a legalacsonyabb (2,4%), míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legmagasabb, ahol az ingatlanértékesítések nagy többsége (84%-a) nem érte el ezt az árat.A 15 millió forint alatti adásvételeknél az ingatlanok típusa nagyjából fele-fele arányban családi ház és társasházi lakás volt. A fővárosban panelt ennyiért már nem igazán lehet találni, csak kisebb alapterületű téglalakást, amelyek átlagosan 27 négyzetméteresek, rossz állapotúak és többségében a II. világháború előtt épültek.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
BudaPart

BudaPart

1117 Budapest, Vízpart utca
817 db lakás
29 – 124 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q3-tól

Ajánlatot kérek
Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
GettyImages-1139642499factoryworkermunkás
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért