tömeg az utcán
Ingatlan

Így befolyásolja a kor a befektetők szokásait

Portfolio
Egészen más kockázatoktól félnek, más területeket tartanak nyerőnek és más céljaik vannak a különböző generációból származó retail piaci befektetőknek. Egy dologban ugyanakkor hasonlítanak, a felmérésben szereplő befektetők ugyanis generációtól függetlenül a legnagyobb arányban ugyanarra költene 10 ezer dollárt, vagyis körülbelül 3 millió forintot - derül ki a Racounteur piaci felméréséből.

A generációs különbségek a befeketetési döntésekben és a piaccal szembeni várakozásokban is meglátszódnak. Egy retail piacon tevékenykedők körében végzett felmérés alapján a később születettek sokkal pozitívabban tekintenek a jövőbe, a számítógépes megoldásokban is jobban bíznak, illetve az új pénzügyi eszközök iránt is nyitottabbak. Azoknak a retail piaci befektetőknek, akik az X generációhoz tartoznak (1965 és 1979 között születettek) 45 százalékuk vallotta azt, hogy 27 éves korára a legfőbb cél egy saját lakás megvásárlása volt, míg az Y generációnál (1980 és 1995 között születetteket) csupán 23 százalék nyilatkozta ezt. 

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Alkotás Point

Alkotás Point

1123 Budapest, Alkotás út 50
Kiadó terület: 1140 m2
Bérleti díj: 15 – 15.5 EUR
Átadás:
2002

Ajánlatot kérek

Az ezredfordulósoknak is nevezett Y generáció, a számítógép által generált javaslatokat is szívesen beépítené a befektetési döntéshozatalába, 67 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy megbízna az ilyen jellegű ajánlásokban, míg az X és a baby boomer generáció (1946-1964 között születettek) csupán 30 százaléka építené be az eféle számítogépes megoldásokat a befektetési döntéseibe. A jövőre vonatkozóan is pozitívabbak a kilátásai a fiatalabb generációnak, a baby boomerek 49 százaléka, míg az Y generáció 66 százaléka bízakodó a következő 12 hónap befektetési lehetőségeit tekintve. 

befektetési szandek
Kép forrása: Raconteur

A felmérésből az is kiderül, hogy egy 10 ezer dolláros összeget költenének el az Y, az X és a baby boom generáció tagjai. A baby boomer generáció elsősorban a meglévő tartozásait fizetné ki belőle, de sokan voltak akik, a nyugdíjukba építenék be, illetve az ingatlanbefektetést és a megtakarítási számlát is viszonylag sokan választották. Az ezt követő X generáció válaszaiban szintén az adósságkifizetés volt a legnagyobb arányban, második helyen az ingatlanbefektetések voltak, csakúgy mint az Y generáció esetében. 

befektetés
Kép forrása: Raconteur

Bár több évtizedes a korkülönbség, az Y generáció és a baby boomerek hasonlóan gondolkooznak a készpénz fontosságáról a befektetési portfoliójukban, mindkét korcsoportból 30 százalékuk válaszolta azt, hogy a készpénz is része az allokált eszközöknek. Abban viszont igen nagy volt a különbség, hogy hogyan redszerezik a befektetéseiket, A Y generációsok 66 százaléka mondta azt, hogy szereti egy applikációban kezelni és összesíten a személyes pénzügyeket, beleértve a befektetéseket is. Ezzel szemben az 1964 előtt, de 1946 után született baby boom generáció csupán 35 százaléka válaszolta ezt. 

Property Investment Forum 2019
Részletekért kattints ide!
GettyImages-1183637203tusk
GettyImages-172781953federalreserve
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa