Előfizetői tartalom

A projekt, amit még a válság sem tudott bedarálni: ebben az évben indult el a gigaberuházás

Portfolio
Visszatekintő cikksorozatunkban a 2006-os Property Investment Forum konferencia témáival, illetve azzal foglalkozunk, hogy mi történt 13 évvel ezelőtt a hazai ingatlanpiacon. Korábbi cikkünkben már összefoglaltuk a 2005-ös eseményeket, most haladunk tovább az időben, amikor többek között: hatalmas tervek készültek budapesti lakásprojektekre, az irodaházak némi túlzással kongottak az ürességtől, a retail piacon beindult az élet az Andrássy úton, illetve elkezdték talán az egyetlen olyan városrészfejlesztési projektet, ami túl tudta élni a válaságot, és átalakításokkal, illetve csúszással, de hamarosan a végéhez ér. Lássuk, mi történt a második Property Investment Forumon és 2006-ban a hazai ingatlanpiacon!

Miről szólt 2006-ban a konferencia? A kétezres évek közepén a régió kereskedelmi ingatlanpiacának alakulását meghatározóan a külföldi intézményi tőke irányította. A rendkívűl aktív fejlesztési és tranzakciós piacok, valamint a meredeken zuhanó hozamok mögött nagy részben a külföldi tőke "vásárlási kényszere" állt. A konferencia nagy részén, a külföldi befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés