Irodaházak a Duna parton, IX. kerület légifotó
Ingatlan

Több százezer négyzetméternyi iroda árasztja el Budapestet a következő években

Portfolio
Európa legjelentősebb ingatlanos eseményén járunk, a müncheni Expo Realon, ahol 2000 kiállító és körülbelül 40 ezer látógató gyűlik össze október 7. és 9. között. A rendezvény második napján a Budapest-standon többek között a vidéki nagyvárosok mutatták be a folyamatban lévő fejlesztéseiket, de Budapest legnépszerűbb befektetési területeiről is szó volt, köztük az iroda- és a szállodapiac kilátásairól.

Budapesten kívül is van élet

A magyar vidéki fejlesztések és ingatlanberuházások egyik legnagyobb előnye, hogy bőven van lehetőség a szabad területekből válogatni, illetve a munkaerő is sok esetben könnyebben elérhető a fővároson kívüli területeken. Az Expo Real Budapest-standjánál több magyar nagyváros is bemutatkozott a nemzetközi befektetőknek, köztük Debrecen, Kecskemét és Szeged is ismertette a folyamatban lévő fejlesztéseit.

Property Investment Forum 2019
Idén egy kisebb jubileumot ünneplünk, hiszen immáron 15. alkalommal rendezzük meg a hazai ingatlanszakmával karöltve, a piac legfontosabb szakmai eseményét, a Property Investment Forumot.

A hotelpiac lehet az új csillag a hazai piacon

Azzal a legtöbben egyetértettek, hogy Magyarországon az erős irodapiaci aktivitás mellett a hotelpiac lehet az új favorit. Lente Dávid, a HIPA tanácsadója elmondta, hogy Budapesten ezeken kívül a komplex, egyszerre több funkciót ellátó fejlesztések is egyre népszerűbbek. A fővárosi irodapiacon a teljes modern állomány körülbelül 3,65 millió négyzetméter, ennek 15 százalékát teszik ki a jelenleg építés alatt álló irodaházak, amelyeknek a befejezése a mostani valamivel több mint 6%-os üresedési ráta felfelé mozdulását idézheti elő. Borbély Zoltán, az Atenor országmenedzsere, felhívta rá a figyelmet, hogy azért érdemes a folyamatban lévő fejlesztéseknek minél gyorsabban a piacra kerülnie, mert a 6% körüli üresedés sok bérlőt elijeszthet attól, hogy az országba jöjjön.

Expo Real München 2019 Budapest stand

A szállodapiac is aktív időszak előtt áll, a folyamatban lévő mintegy 3300 szállodai szoba a lakáspiacra is kihatással lehet. Botos Bálint, a Forestay Development ügyvezető partnere elmondta, hogy 40 ezer szobával rendelkezik jelenleg Budapest, aminek csak a fele hotel, a másik részét az Airbnb lakások teszik ki, ami miatt az elkészülő több ezer szállodai szoba hosszú távon a lakáspiacra is nagy hatással lehet.

Botos Bálint
Forestay Group, Managing Partner
Bálint több mint 10 évnyi ingatlanfejlesztési és portfóliókezelési tapasztalattal rendelkezik. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát vidék-és városfejlesztés
Tovább
Bálint több mint 10 évnyi ingatlanfejlesztési és portfóliókezelési tapasztalattal rendelkezik. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát vidék-és városfejlesztés Tovább
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
dpd csarnokepulet market epito