Irodaházak a Duna parton, IX. kerület légifotó
Ingatlan

Több százezer négyzetméternyi iroda árasztja el Budapestet a következő években

Portfolio
Európa legjelentősebb ingatlanos eseményén járunk, a müncheni Expo Realon, ahol 2000 kiállító és körülbelül 40 ezer látógató gyűlik össze október 7. és 9. között. A rendezvény második napján a Budapest-standon többek között a vidéki nagyvárosok mutatták be a folyamatban lévő fejlesztéseiket, de Budapest legnépszerűbb befektetési területeiről is szó volt, köztük az iroda- és a szállodapiac kilátásairól.

Budapesten kívül is van élet

A magyar vidéki fejlesztések és ingatlanberuházások egyik legnagyobb előnye, hogy bőven van lehetőség a szabad területekből válogatni, illetve a munkaerő is sok esetben könnyebben elérhető a fővároson kívüli területeken. Az Expo Real Budapest-standjánál több magyar nagyváros is bemutatkozott a nemzetközi befektetőknek, köztük Debrecen, Kecskemét és Szeged is ismertette a folyamatban lévő fejlesztéseit.

Property Investment Forum 2019
Idén egy kisebb jubileumot ünneplünk, hiszen immáron 15. alkalommal rendezzük meg a hazai ingatlanszakmával karöltve, a piac legfontosabb szakmai eseményét, a Property Investment Forumot.

A hotelpiac lehet az új csillag a hazai piacon

Azzal a legtöbben egyetértettek, hogy Magyarországon az erős irodapiaci aktivitás mellett a hotelpiac lehet az új favorit. Lente Dávid, a HIPA tanácsadója elmondta, hogy Budapesten ezeken kívül a komplex, egyszerre több funkciót ellátó fejlesztések is egyre népszerűbbek. A fővárosi irodapiacon a teljes modern állomány körülbelül 3,65 millió négyzetméter, ennek 15 százalékát teszik ki a jelenleg építés alatt álló irodaházak, amelyeknek a befejezése a mostani valamivel több mint 6%-os üresedési ráta felfelé mozdulását idézheti elő. Borbély Zoltán, az Atenor országmenedzsere, felhívta rá a figyelmet, hogy azért érdemes a folyamatban lévő fejlesztéseknek minél gyorsabban a piacra kerülnie, mert a 6% körüli üresedés sok bérlőt elijeszthet attól, hogy az országba jöjjön.

Expo Real München 2019 Budapest stand

A szállodapiac is aktív időszak előtt áll, a folyamatban lévő mintegy 3300 szállodai szoba a lakáspiacra is kihatással lehet. Botos Bálint, a Forestay Development ügyvezető partnere elmondta, hogy 40 ezer szobával rendelkezik jelenleg Budapest, aminek csak a fele hotel, a másik részét az Airbnb lakások teszik ki, ami miatt az elkészülő több ezer szállodai szoba hosszú távon a lakáspiacra is nagy hatással lehet.

Botos Bálint

Forestay Group, Managing Partner

Bálint több mint 10 évnyi ingatlanfejlesztési és portfóliókezelési tapasztalattal rendelkezik. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát vidék-és városfejlesztés
Tovább
Bálint több mint 10 évnyi ingatlanfejlesztési és portfóliókezelési tapasztalattal rendelkezik. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát vidék-és városfejlesztés Tovább
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
barcelona katalán tüntetés rendőrség
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
shutterstock_1135735163