Előfizetői tartalom

Álláskeresés? - Már szinte muszáj, hogy legyen LinkedIn profilod

Portfolio
A HR szerepét az aktuális gazdasági helyzet döntően befolyásolja, így a jelenleg növekedési pályán lévő gazdasági környezetben a HR adminisztratív szerepköre egyre inkább eltolódik a stratégiai partnerség felé. Azaz a HR a döntési folyamatok legfelsőbb szintjére kerül – véli a K&H. A versenyhelyzet növekedése ugyanakkor operatív szinten is új, hatékonyabb eszközöket kíván a HR szakemberek részéről, ezek egyike többek között a közösségi platoformokon való jelenlét és toborzás. Az álláskeresőknek is érdemes a szakmai közösségi oldal használata, főleg annak tudatában, hogy a HR szakmeberek is ezen a felületen vadásznak.

Az elmúlt években jelentősen megváltozott a HR szerepe: a szakterület az adminisztratív, kiszolgálói tevékenységből elmozdult a stratégiai partnerség felé a szervezeti struktúrában. „A HR feladatait nemcsak önmagában a munkaerőpiaci helyzet, hanem a gazdasági ciklus is meghatározza. Míg stagnáló vagy lassabb növekedési, esetleg visszaeső gazdasági időszakban a szervezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés